Working.
Please stand by. Press Esc to hide.

For an optimal experience and so that all features and functions execute properly, please enable JavaScript to continue using this site. Otherwise, unexpected behavior will occur.

Thank you for your interest in the Concours de Brassage Amateur du CRAB #6 organized by CRAB - Collectif Rennais des Amateur·rice·s de Bières, Rennes - France.

You only need to register your information once and can return to this site to enter more brews or edit the brews you've entered.

Entry Registration is Open

8 entries have been added to the system as of 7:09 AM, CEST, Tuesday 29 April, 2025. There is a limit of 101 entries for this competition.

5 paid entries are in the system as of 7:09 AM, CEST, Tuesday 29 April, 2025.

To add your entries into the system, please proceed through the registration process or log in if you already have an account.

Judge and Steward Registration is Open

If you have not registered and are willing to be a volunteer, please register.

If you have registered, log in and then choose Edit Account from the My Account menu indicated by the icon on the top menu.

Rules

4 bouteilles sont requises uniquement pour participer au prix spécial du jury. Sinon 3 suffisent. 4 bottles required only to participate in the special jury prize. Otherwise 3 are sufficient.

(English below)

Ceci est une compétition sous l'égide de la AHA.

L'inscription n'est officielle qu'une fois les frais d'inscription réglés sur HelloAsso. (Nous contacter si problème). Les frais sont de 10 pour la première inscription, 5 pour les suivantes. Une seule inscription par sous-type et par brasseur.

Toutes les candidatures envoyées par la poste doivent parvenir à l'adresse d'expédition avant la date limite d'envoi - veuillez tenir compte du délai d'expédition.

Tous les échantillons seront ramassés aux points de dépôt le jour de la date limite de dépôt.

Le règlement complet du concours est disponible sur le site du CRAB. Attention, pour les styles, des informations importantes sont demandées pour les styles 25B-Saison et 21B-White IPA, mais parfois cela bug: si le système ne demande pas la force (et la couleur pour le style Saison), inscrivez la bière et faites-nous savoir le bug. 

Les organisateurs du concours ne sont pas responsables des inscriptions mal classées, des inscriptions envoyées par la poste qui n'ont pas été reçues avant la date limite d'inscription, ou des inscriptions qui sont arrivées endommagées.

Les brasseurs ne peuvent présenter qu'une seule entrée par sous-catégorie.

Le jury du « Best of Show » sera déterminé par un groupe d'experts sur la base d'un second jugement des gagnants.

Les bouteilles ne seront pas renvoyées aux participants.


This competition is AHA sanctioned and open to any amateur homebrewer in standing age of brewing in their country.

Registration is official only when the registration fees are paid on HelloAsso. Contact us if there is a problem. Fees are of 10 for the first entry, 5 for subsequent ones. Only one entry per sub style per brewer.

All mailed entries must be received at the mailing location by the shipping deadline - please allow for shipping time.

All entries will be picked up from drop-off locations the day of the drop-off deadline.

The complete rules of the competition are available on the CRAB website

The competition organizers are not responsible for mis-categorized entries, mailed entries that are not received by the entry deadline, or entries that arrived damaged.

Brewers are limited to one entry in each sub-category.

The Best of Show judging will be determined by a Best of Show panel based on a second judging of the top winners.

Bottles will not be returned to entrants.

Entry Acceptance Rules

Number of Bottles Required Per Entry: 4

(English Follows)

Chaque participation consistera en des bouteilles capsulées ou bouchées, dépourvues de toute information d'identification, y compris les étiquettes et le gaufrage. Les bouchons imprimés sont autorisés, mais doivent être complètement masqués.

Les bouteilles en verre brun de 33 cl (ou plus) sont préférables, mais le verre vert et le verre transparent sont également acceptés. Les bouteilles à bouchon pivotant sont également acceptées, de même que les bouteilles bouchées.

Les bouteilles ne seront pas retournées aux participants au concours.

Tous les documents requis doivent être soumis avec chaque inscription et peuvent être imprimés directement à partir de ce site web. Les documents doivent être attachés aux bouteilles selon la méthode indiquée sur l'étiquette de la bouteille.

Il convient d'indiquer méticuleusement tout ingrédient spécial qui doit être spécifié. L'omission de ces ingrédients peut avoir une incidence sur la notation de votre candidature par les juges.

Each entry will consist of capped or corked bottles that are void of all identifying information, including labels and embossing. Printed caps are allowed, but must be blacked out completely.

33cl/12oz brown glass bottles are preferred; however, green and clear glass will be accepted. Swing top bottles will likewise be accepted as well as corked bottles.

Bottles will not be returned to contest entrants.

All requisite paperwork must be submitted with each entry and can be printed directly from this website. Entry paperwork should be attached to bottles by the method specified on the bottle label.

Be meticulous about noting any special ingredients that must be specified. Failure to note such ingredients may impact the judges' scoring of your entry.

Competition Official

You can send an email to any of the following individuals via Contact.

  • Samuel Danthine — Overall Competition Organizer

Sponsors

CRAB - Collectif Rennais des Amateur·rice·s de Bières is proud to have the following sponsors for the Concours de Brassage Amateur du CRAB #6.

Choque Microbrasserie
 
Choque Microbrasserie
La brasserie qui brassera la Panier de Crabes v6